Meal

Privacybeleid

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst gewijzigd op: 26 november 2019

Jouw privacy is voor Meal.com, Inc., van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Dit betekent dat wij:

  • Onze doeleinden duidelijk vastleggen voordat wij jouw persoonlijke gegevens verwerken, via deze privacy- en cookieverklaring;
  • Zo min mogelijk persoonlijke gegevens opslaan en enkel de gegevens die nodig zijn voor onze doeleinden;
  • Expliciet toestemming vragen voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens, mocht toestemming verplicht zijn;
  • Benodigde beveiligingsmaatregelen treffen om jouw persoonlijke gegevens te beschermen. Wij leggen deze verplichtingen ook op aan partijen die persoonsgegevens voor ons verwerken;
  • Jouw rechten respecteren, zoals het recht op inzage, correctie of verwijdering van jouw bij ons verwerkte persoonsgegevens.

In deze privacy- en cookieverklaring leggen we uit wat we bij Meal.com doen met informatie die we over je te weten komen.

Als je vragen hebt of wilt weten wat we precies van je bijhouden, neem dan contact op met Meal.com via de gegevens onderaan deze verklaring.

Verwerking persoonsgegevens

Door gebruik te maken van onze dienst op Meal.com verkrijgen wij verschillende soorten persoonsgegevens van jou. Per doeleinde wordt aangegeven welke gegevens wij van je verkrijgen, wat hiervan het doel en de grondslag is en welke bewaartermijn geldt.

Dienstverlening

Wij bieden een online omgeving aan waar je je eigen Meal Plans kunt samenstellen. Om deze dienst te kunnen leveren gebruiken wij de gegevens die door jou zijn ingevuld in jouw profiel. Dit doen wij om de overeenkomst met je uit te voeren. Wij bewaren deze gegevens totdat de dienst is geleverd, tenzij we de gegevens moeten bewaren om aan onze (fiscale) wettelijke plicht te voldoen. Zo zijn wij verplicht om onze fiscale administratie 7 jaar, en in sommige gevallen 10 jaar, te bewaren.

Account

Wanneer je je eigen Meal Plans wil samenstellen, moet je je eerst registreren. Hiervoor gebruiken wij jouw voor- en achternaam, e-mailadres, zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord (inloggegevens). Daarnaast verzamelen we gedurende jouw gebruik van het account je IP-adres en alle handelingen die je verricht. We hebben je inloggegevens nodig om de accountomgeving die je aanvraagt, aan je te kunnen bieden (overeenkomst). We houden informatie bij over wat je gedaan hebt en wanneer (in combinatie met je e-mailadres en IP-adres), zodat daar bewijs van is. Wij bewaren deze informatie voor de duur van je account en tot maximaal drie maanden nadat je het account hebt opgeheven. Je kunt via jouw account je inloggegevens en voor- en achternaam aanpassen wanneer je dat wilt.

Profiel


Voor het samenstellen van jouw persoonlijke Meal Plans, dien je informatie over jezelf, jouw voorkeuren en doelstellingen toe te voegen aan je account. Hiervoor gebruiken wij de volgende gegevens:

  • Doelstelling (afvallen/gezonde lifestyle/spieropbouw);
  • Allergenen;
  • Voedingspatroon/dieet (Paleo/Ketogeen/Vegetarisch);
  • Afmetingen (kg, g, cm);
  • Geslacht;
  • Geboortedatum;
  • Activiteitsniveau.

Wij verwerken deze (bijzondere) persoonsgegevens omdat deze noodzakelijk zijn voor de uitvoering van onze dienstverlening. Zonder deze gegevens kunnen wij namelijk geen gepersonaliseerde Meal Plans presenteren. Wij verwerken deze (bijzondere) persoonsgegevens enkel met jouw voorafgaande uitdrukkelijke toestemming en bewaren deze gegevens tot het einde van de dienstverlening aan jou. Je kunt je toestemming altijd intrekken door contact met ons op te nemen of door jouw account op te heffen en/of door contact op te nemen met ons via de gegevens onderaan deze verklaring.

Abonnement

Je kunt bij onze website Meal.com een betaald abonnement afsluiten, waarbij wij jouw persoonsgegevens gebruiken om de betaling af te handelen. Hiervoor gebruiken wij jouw naam, factuuradres, e-mailadres en betalingsgegevens. Deze hebben wij nodig vanwege het contract dat we met je sluiten, namelijk om je onze abonnementservice te bieden. Wij bewaren deze informatie totdat je het abonnement opzegt. Het opzeggen van jouw abonnement kan per post of per e-mail via de gegevens onderaan deze verklaring. Bepaalde klantgegevens bewaren wij langer in verband met de wettelijke fiscale bewaarplicht. Zo zijn wij verplicht om onze fiscale administratie 7 jaar, en in sommige gevallen 10 jaar, te bewaren.

Contact


Via onze chatfunctie kun je ons vragen stellen en aanvragen doen. Ook mag je ons jouw feedback geven. Om dit mogelijk te maken, gebruiken wij een feedbacksysteem en een customer service platform. Hiervoor gebruiken wij jouw IP-adres, contactgegevens en de gegevens die jij invult als inhoud van een bericht. Deze hebben wij nodig om jouw contactverzoek in behandeling te nemen en/of jouw feedback te verwerken. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en drie maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken. Ook kunnen we zo onze klantenservice trainen om nog beter te worden.

Verzenden van nieuwsbrieven

Wij hebben een nieuwsbrief en je wordt alleen met uw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. In de (wekelijkse/maandelijkse) nieuwsbrief lees je nieuwtjes, tips en informatie over onze producten en diensten. Hiervoor gebruiken wij jouw e-mailadres. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat je het abonnement opzegt. Het abonnement op de nieuwsbrief kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink.

Werving en selectie van nieuw personeel

Je kunt bij ons solliciteren. Wanneer je bij ons solliciteert verzamelen wij jouw NAW-gegevens, geslacht, geboortedatum en -land, contactgegevens, CV, de inhoud van je motivatiebrief en motivatie, salarisindicatie (optioneel), jouw beschikbaarheid (optioneel) en eventuele opgegeven referenties. Deze gegevens verwerken wij om jouw sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, en – als je bij ons komt werken – om jouw arbeidsovereenkomst te kunnen uitvoeren.

Let op: Een social media- en Google-onderzoek kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Dit is noodzakelijk om te kunnen waarborgen dat bij het aannemen van nieuw personeel ons imago in stand blijft. Wij zoeken hiervoor op jouw naam op Google, en je eventuele profiel op diverse social media. Dit uiteraard voor zover deze profielen openbaar zijn. Wij zullen je niet vragen om ons toegang te verlenen tot een afgeschermde social media-pagina of een connectie met ons te maken. De resultaten van het onderzoek worden met je besproken.

Naast een social media- en Google-onderzoek kan ook een assessment onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Voor bepaalde functies is het namelijk noodzakelijk om te kunnen waarborgen dat sollicitanten over bepaalde kwaliteiten beschikken die belangrijk zijn voor de betreffende functie. Mocht een assessment noodzakelijk zijn, zullen we je voorafgaand aan het assessment informeren over de manier waarop wij met jouw gegevens voor dit doeleinde zullen omgaan.

De sollicitatiegegevens bewaren wij tot maximaal vier weken nadat de functie is vervuld. Wij bewaren deze gegevens, zodat wij nog contact met je kunnen opnemen in het geval de functie binnen de proeftijd opnieuw vrijkomt. Wanneer we op dit moment geen functie kunnen aanbieden, maar verwachten dat er in de nabije toekomst een geschikte functie voor je vrijkomt bij ons, kunnen we – met jouw toestemming – jouw sollicitatiegegevens nog een jaar langer bewaren. Je kunt deze toestemming op elk moment intrekken door ons een e-mail te sturen.

Indien je bij ons komt werken, bewaren wij jouw sollicitatiegegevens in het personeelsdossier. Dit dossier wordt bewaard zo lang dit noodzakelijk is.

Reclame

Wij willen je graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij: per e-mail en/of advertenties via Facebook, Google of andere platformen.

Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. Elke uiting bevat een afmeldlink.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Het kan voorkomen dat wij jouw persoonsgegevens aan andere bedrijven of instellingen verstrekken, omdat:

  • Wij hen hebben ingeschakeld om bepaalde gegevens te verwerken;
  • Dat nodig is om de overeenkomst met je uit te voeren;
  • Je hier toestemming voor geeft;
  • Wij hier een gerechtvaardigd belang bij hebben;
  • Wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

De volgende derden verwerken jouw persoonsgegevens:

  • Onze cookie-dienstverleners (zie hieronder);
  • Onze voedingsconsultants en leveranciers;
  • Onze hostingpartij;
  • Onze IT-dienstverleners;
  • Onze betalingsdienstverlener;
  • Ons feedback en communicatieplatform.

Cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestand dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schrijf van jouw apparaat wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. In onderstaande tabel staat een overzicht van de cookies die wij gebruiken:

Cookie Soort Entiteit Doel Type Bewaartermijn
Google Analytics 
(_ga;
_gat;
_gid;
_ga*;
_utm*) Analytisch Google LLC, Amerika, PrivacyShield, Privacyverklaring Cookies worden geplaatst om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag en om aan de hand hiervan de gebruikerservaring te verbeteren. Https-cookie Maximaal 2 jaar
Google DoubleClick Marketing Google LLC,Amerika PrivacyShield, Privacyverklaring Cookies worden gebruikt om de acties van de websitebezoeker op de website te registreren na bekijken/klikken van advertenties. Het doel hiervan is om de effectiviteit te meten en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Https-cookie Maximaal 1 jaar
Google TagManager Functioneel Google LLC, Amerika, PrivacyShield, Privacyverklaring Cookies beheren tags op de website zodat deze correct geïndiceerd worden. Https-cookie Sessie
Stripe _stripe_mid _stripe_sid Functioneel Stripe Inc., Amerika PrivacyShield, Privacyverklaring Stripe biedt economische infrastructuur voor websites. Wij gebruiken deze software om betalingen te accepteren en onze dienst online te beheren. Hiertoe worden cookies gebruikt ten behoeve van de betalingspagina. Https-cookie Maximaal 1 jaar
meal_planner_session; XSRF-TOKEN Functioneel First-party cookies Meal.com Functionele first-party cookies die worden gebruikt om de sessie in te laden en de website te beschermen tegen misbruik. Https-cookie 1 dag

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om jouw akkoord voor het gebruik van deze cookies.

Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen.

Cookies in- en uitschakelen

Je kunt via de browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige opties van onze website werken dan niet goed meer. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kun je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.”

Social media buttons

Wij maken op onze website gebruik van social media buttons. Hierdoor kun je, door hierop te klikken, worden doorgeleid naar de betreffende social medianetwerken. Websitebezoekers krijgen hierdoor de optie om content delen binnen het eigen netwerk. Social media buttons zijn werkzaam vanwege stukjes code die afkomstig zijn van de social medianetwerken. Hier hebben wij geen invloed op en hiervoor hoeft ook geen toestemming te worden gevraagd. Ook kun je ervoor kiezen om in te loggen via jouw social media profiel. Dan ontvangen wij informatie van jouw profiel om een account aan te maken zodat je die niet handmatig hoeft in te vullen. Wij raden je aan om de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken:

De informatie die social medianetwerken verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook en Pinterest opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Deze partijen stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat jouw gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan.

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring

Wanneer onze website wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacy- en cookieverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn.

Jouw rechten

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten:

  • Recht op inzage:je hebt het recht de persoonsgegevens die wij van jou verwerken, in te zien.
  • Recht op rectificatie: je hebt het recht de persoonsgegevens die wij van jou verwerken, te corrigeren of aan te vullen indien deze onjuist of onvolledig zijn.
  • Recht om je toestemming in te trekken: je kunt jouw toestemming altijd eenvoudig intrekken.
  • Recht van bezwaar: je kunt bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens.
  • Recht op verwijdering: je kunt ons verzoeken jouw persoonsgegevens te verwijderen.
  • Recht op overdraagbaarheid van gegevens:indien het technisch mogelijk is, heb je het recht om de persoonsgegevens die wij van je verwerken te laten overdragen naar een derde partij.
  • Recht op beperking van de verwerking: in sommige gevallen kun je verzoeken om het verwerken van jouw persoonsgegevens (al dan niet tijdelijk) te beperken wat betekent dat wij minder gegevens van jou verwerken.

Bij jouw verzoek kunnen wij je vragen om je te identificeren. Wij vragen hiervoor gegevens op om er zeker van te zijn dat je de juiste persoon bent aan wie de persoonsgegevens toebehoren. Afhankelijk van de informatie die we van je hebben, kunnen wij je vragen om dit te doen door het meesturen van een geldig legitimatiebewijs. Belangrijk is dat je hierbij je BSN en pasfoto afschermt.

Wij zullen in principe binnen 30 dagen aan jouw verzoek voldoen. Deze termijn kan echter worden verlengd om redenen die verband houden met de specifieke rechten van betrokkenen of de complexiteit van het verzoek. Als wij deze termijn verlengen, zullen wij je daarvan tijdig op de hoogte stellen.

Klacht indienen

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder. Voor Nederland heet deze de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Meal.com, Inc.
4770 Baseline Road,
Suite 200
Boulder, Colorado, 80303

Telefoon: +1 (720) 418-1884

Email: hello@meal.com